Friday, January 14, 2011

sesak...

ish..da tiga hari kot tak update...
cam tak caya..
tak sempat nk update..
sebab SESAK...
sesak ape?
sesak nafas, sesak masa, sesak mate, sesak jalan..cam2 nak sesak

SESAK NAFAS
biase bile penat je mesti sesak nafas..bila kelam kabut je mesti sesak nafas..tak cukup ruang udara tuk irup oksigen..
tapi syukur...ku takde lelah atau asma...
so sesak nafas tu sebab tgk keadaan diei yang semakin lame semakin bz...

SESAK MASA
uish..ni lagi la..
masa tu kan emas..kita perlu kejar masa..sebab masa akan meninggalkan kita tanpa kita sedari lau kita lali seketika..t kita gak yang rugi..

ÎŽóÇyèø9$#ur ÇÊÈ   ¨bÎ) z`»|¡SM}$# Å"s9 AŽô£äz ÇËÈ   žwÎ) tûïÏ%©!$# (#qãZtB#uä (#qè=ÏJtãur ÏM»ysÎ=»¢Á9$# (#öq|¹#uqs?ur Èd,ysø9$$Î/ (#öq|¹#uqs?ur ÎŽö9¢Á9$$Î/ ÇÌÈ  




1. Demi Masa!
2. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian -
3. kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

tu antara ingtan kepada kita manusia agar jagalah masa..kan2..

SESAK MATE
ish..setakat ni takde la..saje je cakap.. cuma sesak mate tgk keje yang menimbun kat bilik..masuk bilik je..wah..cam rase ade kat ofis je..duk bilik bukan cam dapat duk kat hotel o kat umh..duk bilik menyiapakn tugasan yang ade dan sedia ada dan bakal ade...

SESAK JALAN
hmm biase la..lau salah waktu lau nak kuar mg sangkut la dalam jem kat jalan kan..lagi2 lau kuar waktu puncak..wah seb bek saya naik mto je..leh selit2...heee..
lau saya bawa kereta saya nagis kot...tak moh kuar!!!!!

SESAK DUIT
syukur alhamdulillah..masih takde masalah dgn duit..
sebut pasal duit ni..sejak stat sem ade la gak kawan2 ngadu sesak duit..sebab?JPA tak masuk..yang Pt da masuk awal..so takde la mnegluh sangat..sian la..yang JPA..tapi pelik..mane perginya duit JPA mereka..masuk rasenya byk..guna tuk 1 sem mungkin dalam 2suku je dari jumlah dapat..ke mane pergi duit mereka?
think positif : ade kot..diorg da simpan tuk kawen
think negatif :ish joli sakan ke dapat duit?
hee..gurauan semata2..
harini aku g bank sebab nak bank in duit nak pi sminar..terkejut seyh tengok rami umt kat bank tu cam ade free show lak..tgk riak muka masing2 umat kat situ ceria senyum nampak gigi sampi telinga..pelik la kan..
rupenya baru ku tau JPA baru masuk..tapi kejap je da sesak bank tu..
hmm
mereka da dapat duit dari JPA...insyaALLAH kurang la status rungutan sesak duit pas ni...

harini gak..terkejar2 pi meting ngn CI..pasal mesnight..(makan malam rejimental)ni makan malam tuk palapes kadet la..subhanallah punya la lame kena ngadap..kat 3 \jam kot meting...sejarah tahun ni..heh..
peant teramat..
letih otak den...
seb bek mental leh tahan ag...

ni rehat kejap..
sat ag mau g latihan tts pulak...

hmm..
jadual saya semakin padat...

nota tangan : 
-:(
-walau ape pun hidup mesti diteruskan...
-matlamat mesti dicapai...keje mesti disiapkan..

need to go..

4 comments:

mR.sYaH said...

tulh.. byk perkara yg jd sesak... sesak jalan?? sy naik kereta.. mmg sedih r... heheh..

Amni said...

sibuk tu yang best! t kalau tak de benda nak buat, bosan plak kan? hehe.. chaiyok!

shamsiah shamsuddin said...

mr.Syah : hmm sabar ea baik keta.. yang penting berhemah..pandu ikut peraturan bukan ikut perasaan..
hee

shamsiah shamsuddin said...

amni : erm...seronok ?tak la sgt..nak gak mase rehat2...