Thursday, January 20, 2011

cUCuk..!!

salam..
erk...cucuk?apakah itu?
cam seram je bunyinya...

tadi 19 januari punya cerita ni...
nak update sebelum kul 12 tapi gagal sebab TTS abes lewat...

19 januari 2011..seperti yang dijanjikan ari ni aku dan 6 org rakan skuad ku yang lain pergila ke Kem Perdana SG BESI..ni kem askar..kitorang di dropped by kan oleh 3 tan betul2 kat depat 712 PPAT(PUSAT PERUBATAN ANGKATAN TENTERA)..

sampai2 da la tengahrai buta..matahari time tu tengah tegak atas kepala..dalam terik tu dgn pantas kami pun duduk la depan Resat(nama panggilan bg ospital askar) askar je yang selalu guna gelaran ni...korang paham la kan..sebab da terang kat sini...
lupe btau tujuan datang kat situ..
kitaorang menjalani pemeriksaan kesihatan dan medapatkan suntikan ape ntah tak reti nak sebut tu tauliah bulan 6 kana datang ni..
biasenya sebelum nak ditauliahkan..seseroang kadet tu mesti la kena lepas  UJian Kecergasan Anggota ni (UKA)..lau sihat leh la tauliah..layak la dapat gelaran leftenan muda..tapi lau tulang pun patah riuk, saraf ade masalah atau ape je yang sama waktu dengannya memang tak layak la nak tauliah jadi pegawai...

masa kitorang datang kat resat tu ade la satu skuad senior palapes UPM(universiti Putra Malaysia)..hmm amboi..sakiiiit hati...kerek nak mamp*s.pasai ape tak tau la..ungkin sebab diaorang dalm kelompok yang ramai so nampak kuat la sikit kan...kitorang nj 7 ketul je..mane la nak buat gempak2 kot..
yang buat aku nak kate mereka ni kerek sebab..
1-bile tegur mak ai sombong tak mau jawab..
2-pt n lari same2 kan..nak nampak kerjasama aku lari la slow sebab baris depan..tba last round aku nak speed leh plak dia suh pelan n last2 aku gak yang sampai lewat..uish..MG CAM HAREEEM je...panas je hati aku ngn kawan2 bila depa buat lagu tu kat ktorang...ish agak2 la kan..da la tenagh panas badan tambah ag panas ati...pergh apakah dugaaan ini..sabar je la..

pas lari2 tina la mase yang aku n kawan2 aku tak suke..sesi cek anggota, nafas, tekanan darah n pape lagi la..
last sekali dapat suntikan 2 kali..kiri kanan..TAK SUKE KENA CUCUK....pastu kena makan ubat 2 biji..
mase cucuk ni..hmm aku orang last..pastu jumpe la org yang sekampung ngn aku..lagi la bnyak sembangnya..
tak tau nak kate..mg pantang jumpe org kampung kot askar ni..tapi CUCuk tu mg hmm tak tau nak kate..walaupun jarum dia kecik tapi rasenya SUBHANALLAH...
hamba berserah padaMu ya ALLAH...bisa seyh....


pas kena cucuk..makan ubat..mak ai..bagi air tak sampi suku pun dalam  cawan..tapi terima kasih la staf sebab bagi gak air..nasib giliran aku aku tak kena kunyah ubat tu dulu sebelum telan..lau tak mau ngis kat situ sebab makan ubat.

bile da kena cucuk baru la aku ingt..sok (arini kan ) THAIPUSAM...wah org sibuk cucuk kavadi kat badan aku pun sibuk gak kena cucuk time ni..haha..kebetulan la plak..

nota tangan :
-badan terasa lemah teramat pas kena suntik tu..
-tak suke rase camni..:(

6 comments:

yad_element said...

err... enjit tu bukan ke main enjit2 semut sape sakit naek atas ke??

shamsiah shamsuddin said...

yad ; tu lagu la...

mR.sYaH said...

lama dah xkena cucuk.. rindu plak.. hehe,,

Ariffin Janal said...

takut kena cucuk ea? hehehe

Amni said...

takut kena cucuk... errrrr...... serius takut.. masa kena cucuk nak cabut gg pun dah rasa ngilu.. ni kan plak kena macam ni.. ish!

shamsiah shamsuddin said...

mR.Syah : erk..suke ea kena suntik?

ariffin janal ; haah..scary kot...da le yang cucuk tu laki..er..cam tak yakin je...

amni : hee tak pernah kena cucuk kat gigi..alangkan cucuk kat tgn pun d terasa ini pulak nak kena kat mulut yang area gusi tu..fuh...tak pernh ag cucuk kat gg