Thursday, January 6, 2011

serba salah aku dibuatnya..

aku hanya insan biasa..
aku takde pape yang spesel pun..aku juga mahu hidup seprti insan biase lain yang perlukan keperluan biasa dalm hidup..

BEBERAPA hari yang lalu selepas masuk je tahun baru ni
aku diproposed oleh SOMEONE..
erk..!! gulp!!tak cukup ruang pernafasan...sesak nafas aku dgr perkataan tu...
hukhuk...
nape sekrg SOMEONE tu cakap kat aku?
serba salah aku dibuatnya...

actually..SOMEONE ni aku mg la kenal di sejak sekolah dulu..
SOMEONE ni senior aku..tapi aku tak selalu cakap n mesra2 ngn dia..
dulu junior takut ngn senior kat sekolah..
sekarang takde ag custom camtu..
zaman da berubah..takde da pk2 senior o junior..
yang penting pi sekolah..

pada aku SOMEONE seorang lelaki yang baik, agama pun alhamdulillah , dijamin boleh membimbing menuju jalan ke syurga..kire dia ni mg da boleh kawen sgt la..muke pun manis..setiap ciptaan ALLAH tu indah..SOMEONE pun sedap gak mata lau memandangnya..(mencuci mate plak aku)
aku seyes tak tau dia menaruh hati pada aku..
pernah berchating beberapa kali di alam maya..
da aku tau dia pernh bercinta beberapa kali dengan kekasih pilihan hatinya..
tapi dia ditinggalkan oleh mereka..sebab?(tak tau..tak amik tau la umh tga orang ni)..

tapi sangat terkejut..bila SOMEONE lamar aku, mg kelu tak terkata, tangan ketaq, seluruh badan menggigil , rasa cam nak nagis..nak lari jauh2...tapi takle..
seb bek SOMEONE jauh dari lokasi aku berada sekrang..syukur,.

TAPI...maaf SOMEONE..aku takot nak sayang incik SOMEONE..
aku tak mau mengecewakan  SOMEONE di kemudian hari..
mak aku pernah pesan..kalu kita tak nak hati dan diri kita dipermainkan kita jgan buat yang same kat org lain..
so sebab igt pesan mak aku tu la aku cakap kat dia kita kwan je la..
tapi..SOMEONE takle terima..
sejak aritu sehingga kni SOMEONE akan opujuk aku tuk terima dia..
camne nak cakp ag kat dia..
sekrg da serba salah aku dibuatnya...
kebuntuan....

nota tangan :
-seyes buntu..tak tau nak buat camne..
-betulla kate org konflik jiwa yang melibatkan hati , jiwa dan perasaan ini sgt susah...

9 comments:

mahyuddin said...

kawen je dgn aku sham..hahah

shamsiah shamsuddin said...

mahyuddin : erk!..ag tak cukup nak bernafad aku dgn statement ko tu..
bukan setakat nafas,,tak cukup langkah aku nk lari..
t awek hang perambat aku plak..

Amni said...

mak kita cakap, hargai orang yang betul2 sayang kita.. susah nak jumpa kan? =)

ZAK AWIE said...

biar pilihan sendiri,nanti masa akan datang sekiranya apa terjadi,maklumlah lidah kan lagi tergigit,so bila pilihan you kalo terjadi apa2 pun you tak kan menghitam kambingkan orang lain

mengenaldiri said...

salam..
hee
bestnyer
tp kan awk, jgn mulakan klu belum bersedia
chaiyok2
^_^

shamsiah shamsuddin said...

amni : yang tu pun abah kite pernh pesan...

shamsiah shamsuddin said...

zakwie : mg la sebaiknya pilihan kita sendiri..
tapi kalau family ade pilih tuk kita camne?

shamsiah shamsuddin said...

mrngenaldiri : terima kasih..saya akan igt pesan awak..
terima kasih atas respon..

fadhdeela said...

Sham..sayangi la org yg betol2 syg kat kita..hihi bestnyer ada org proposed sham..hihi

Jom singgah: Anak2 Buahku yg Comey!