Monday, January 3, 2011

mari baca al-fatihah ag

salam..
update blog di awal pagi...
 ku mahu mengajak pembaca yang singgah di sini untuk mensedekahkan al-fatihah ag kepada saudara kita yang telah kembali ke rahmatullah..

Seorang pelajar UKM, Norimanisah binti Omar, FSSK (jurusan komunikasi maklumat) Tahun 3, Kolej Keris Mas..telah meninggal dunia mlm ini kerana kemalangan. Jenazah arwah berada di Hospital Sabak Bernam lagi...


satu kematian ag menyusul selepas arwah Faizal Yusup..
lau dimasukkan dalam statistik UKM ni kematian ke3 student UKM yang accident sejak Disember 2010 yang lalu...


kes 1 : kawan aku sendiri..kosmate aku sendiri..arwah SITI ESAH MOHAMAD yang kembali ke rahmatullah pada 13 disember 2010 jam 1200 tengahari..


fakta kes :

  • sahabat ku ni mau pulang ke rumah setelah abes exam sem5..excited giler..arwah tumpang kereta Maisarah Ghazali..(kawan baik dia sendiri) yang juga kosmate aku..
  • lokasi kemalangan : Lebuhraya Pantai Timur kat Gua Musang..
  • dikatakan punca daripada Maisarah sebagai pemandu kereta mase tu..dia g potong kenderaan di hadapan kenderaannya di double line..pastu treller dari arah bertentangan tak sempat nak elak byk..akhirnya merempeuh kereta kancil yang dinaiki mereka sehingga kedua2 cedera parah..kereta hancur..semua hancur..kawan ku berdua koma..masuk icu.. esoknya Siti Esah meninggal dunia setelah berlaku pendarahan di otak yang agak teruk..
  • pemandu treller..selamat..treller takde pape..dia yang bg fakta kes pada polis..
sumber : kakak2 kosmate yang melawat mereka di Kota Bharu..


kes 2 : student UKM ag.. SITI NABILAH ANUAR - FST tahun 1/ Suksis-Kolej Keris Mas (Ir Iela) .
fakta kes :

  • pelajar tahun 1 UKM, Fakulti Sains dan Teknologi.dari KOlej keris Mas.. juga serang Kadet Sukarelawan Polis (SUKSIS)..
  • excident berlaku jam 3 pagi di traffic light Jalan Reko, Kajang.. (lau tgk betul2 kat depan Pasar Malam Uptown Jalan Reko)..
  • tarikh kejadian :22 Disember 2010 , Rabu..
  • dikatakan mangsa menaiki motosikal bersama seorang lelaki yang jug student UKM..baru pulang dari umah makciknya..nak balik UKm..
  • tapi kena langgar lari..mangsa meninggal dalam perjalanan ke hospital..tetapi lelaki yang menunggang motosikal tu selamat...hidup ag..pjg umo dia..syukur..
  • urusan jenazah diuruskan, dikafankan, disolatkan dan disempurnakan oleh Pusat Islam UKM.. kemudian dihantar pulang ke rumah jam 1200 tengahari pada hari tersebut
sumber : cakap mulut senior yag same fakulti dengan mangsa..

kes 3 :pelajar UKM, Norimanisah binti Omar, FSSK (jurusan komunikasi maklumat) Tahun 3, Kolej Keris Mas..

fakta kes :
  • tak tau la ape cite..
  • dapat cite tgk status kawan kat fb,..
  • yang pasti jenazah masih di Hospital Sabak Bernam...
sumber : status fb fren..

jadi marilah kita same2 sedekahkah al-fatihah kepada mereka yang telah kembali ke rahmatullah ini..
moga2 roh mereka ditempatkan di kalangn orang yang diberi nikmat oleh ALLAH..

nota tangan :
  • tiba2 takut nak bawa kenderaan keluar UKM..huhu..
  • sebab ramai student UKM meninggal dunia sebab EKSIDEN JALAN RAYA...
  • termenung sejenak andai accident tu berlaku pada aku? ya ALLAh..mintak dijauhkan dan lindungilah hambaMU ni..

10 comments:

Sansan Onwan said...

ingat mati ingat sakit ingatlah saat kau sulit.
moga allah mencucuri rahmat arwah.
al-fatihah~

Ibn_kadir said...

moral dia...
jangan menunggang motor dgn laki...
kan da buat dosa sebelum mati..
best r boyfriend dia.. boleh cari baru

Mamamya said...

al-fatihah...semoga roh mereke semua ditempatkan bersama dgn org2 yg beriman....amin...

kdg2 cerita2 mcm ni lah yg buat semakin takut nak drive dik...harap jer ada lesen tp dh dekat 4 tahun x drive kete.....takut...

MamaFarhan said...

norimanisah binti omar...jiran sya dikampung..jenazah sedang dlm perjalanan pulang ke kampung kuala akob hulu terengganu..dikebumikan setiba yer dikampang kemunkinan besar malam ini... kedua ibubapa saya dn abg sedang mengiringi jenazah.. kejadian disabak bernam.. dlm perjalanan pulang ke kolej.. dikatakan memotong kenderaan dihadapan namun tidak lepas.. dan bertembung dengan kereta honda...mangsa meninggal dunia di tempat kejadian... doakan semoga roh yer dicucuri rahmat... fakta dr balai polis...

shamsiah shamsuddin said...

sansan : ye..bila sakit baru terada..

ibn kadir : same2 kita amik iktibar..

mamamya: akak drive ea lau da ade kekuatan...

mamaFarhan : terima kasih kak atas entry di blog akak..baru tau fakta yang sebenar..

terima kasih kepada semua pengkomen...
kedatanganmu dihargai..

eqbalzack said...

al-fatihah...

shamsiah shamsuddin said...

eqbalzack : same2 kita doakna kesejahteraan roh mereka...
trima kasih jadi follower saya dan singgah jenguk di sini..

Amni said...

sedih dengar.. awal2 tahun ni macam2 je.. alfatihah untuk semua yang telah kembali kerahmatullah....

jedi said...

al fatihah....


masa blaja dlu, xcdent slalu jadi kat trafik light pintu masuk utama ukm, simpang nak ke komuter UKm, jalan nak ke bagin lama dan simpang tasik cempaka.

Apapun semoga kita berhati2 selalu.

shamsiah shamsuddin said...

amni ; thanks for being my follower..

jedi : haah..kat situ agak la kan jalannya..