Monday, January 24, 2011

minggu kesihatan..

hmm
salam..
lame gak ak mencetuskan entry,,

malas nak cite pjg.
nak cite aku punya cite...
aritu cite pasal cucuk..
ni nak cite pasal gigi plak..

jumaat = 21 Jan 2011..
cam biase pagi2 kena g kuliah..last kuliah kul 11 pagi..
tapi aritu abes awal sebb lec masuk ospital operate lutut kot..
moga datin cepat sembuh ea..sebab saya tak sabar nak bentang asignmen saya..wink2..sedia abes..hahah..

balik ke bilik pas kelas..tgk reminder board..kena pi PK(pusat kesihatan UKM) tuk cek gigi..
hmm g je la dgn hati yang kering..
da lem kot ak cek gigi..last cek gigi mase darjah 4..wah..lame giler..
terkejut doktor gigi bile dgr aku say camntu kat dia...
then doktor pun cek gigi aku...

doktor : bgus!..gigi kamu sihat..tak de yang rosak..xde lubang..masih dalam keadaan stabil walaupun da lem tak cek gg ea...

aku : hehe..tersengih...senyum lebar..da nak riak da tu..doktor..mane gigi bongsu saya

doktor : dia ketuk2 gg aku ngn alat dia la..
pastu dia kate ..haah la .kamu takde gg bongsu..tulang gigi bongsu pun tak klihatan..

aku ; mg takde ke doktor?

doktor : haah mg takde,.jaarang kes camni..spesel case la kamu..tapi tak de tanda2 yang ade nak tumbuh gg bongsu..so jgn riso sakit nak tumbuh gg pulak..

hish..doktor ni cam tau2 je aku takot sakit gg,,mane tak nya.aku tgk kawan2 aku cam setengah mati sakit sampi demam seminggu bile tumbuh gg bongsu..aku tak nka la camtu.tersiksa dunia seketika,..

aku..: kire gg saya sihat da leh balik la ni ea?

doktor : eh..dah alang2 datang meh saya cuci gg kamu..

aku : erk..ni scaling gg ke?(dlm hati cuak da)

doktor  : tak sakit la..saya biang plak2 je kat celah2 gg..

aku : hmm beekkkla..(dgn pasrah merelakan diri)

so bermula la cuci2 gg..mak aii..sakit subhanalllah..sampai darah2 gusi aku..kebas mulut seyh..sehari tak makan..tapi syukur la..aku cube..lau tak hidup 2dekad da..tapi tak pernah cuci gg..malu la t lau nak cite kat anak cucu..(lau sempat)..

balik nili dgn mulut yang rase kebas n sgt tak best..
tiba2 dapat call dari ain..
dia suh siap2..
aku pun siap2 la..igt nak pi tgk wayang ka..
haha
rupanya g hospital serdang pulak...
dia nak operate mate...
jadi driver dia je...

target="blank"


target="blank"


ceh..kena operate mate stil leh tersnyum ag,..steady la u ain..terbaik..haha...

memang mgu ni aku isytihar sebagai MINGGU KESIHATAN bagi hidupku...
sebab ade je benda nak kena pi  cek gg la..kena suntik la...kawan kena operate mate la...
tapi aku tetap haepy dgn ape yang berlaku..
pengalaman yang mungkin tak dapat di mane2...

nota tgn :
-rase seroonok ade gg yang bersih...
terasa cam nak selalu je buat Iklan Colgate...haha...

19 comments:

Amni said...

mata dia kenapa ek? takut plak tengok.. memang cool aa boleh senyum lagi..

haa.. agaknya ni musim orang p periksa gg kot.. ramai gak blog yang cite pasal ni.. hehehe....

mR.sYaH said...

lama xcheck gigi...

last form 5.. hehe..

hebatlh kwn kamu tu..

Sansan Onwan said...

fuiyoh!!!!!!!>..waa...moto dah pakai rim~

shamsiah shamsuddin said...

amni : mata dia ade ketumbuhan..so kena la buang..lau tak t bengkak je matanya..
mg la cool pastu melalak dia pas amik gambo sebab terasa sangat sakit.
penat nak pujuk suh diam..

hmm ade mase g la cek gg..menyahut sruan kerajaan..menjaga kesihatan diri tuk diri sendiri dan mereka yang perlukan kita..

shamsiah shamsuddin said...

mR.sYah : t ade mase g cek gg ea,,selagi jadi student kat uitm tu g la cek kat pusat kesihatan..da masuk dalam yuran da tu..

shamsiah shamsuddin said...

sansan onwan : hmm terpakse tukar,,ag pun ade org suport,,heee...

hans said...

hahahaha
aku sangat takut bila nak cuci karang gigi tu
fobia sampai skrg

Korang Ada Petua Hilangkan Masalah Bibir Pucat?Kongsikan!

shamsiah shamsuddin said...

hans..: hmm agak la..sikit la fobia mase cuci gigi tu..
tapi kesannya memuaskan..
better 6 bulan sekali..
doktor say la..

..hizamirahim.. said...

wow.
takutnye operate mate.
=.=

shamsiah shamsuddin said...

hizamirahim : hmm haah mg la so scary lau meibtkan mata ni..
dulu keje kat klinik mte pun selalu gak tlog doktot operate mte org..seram seyh..

fadhdeela said...

cek gg???kak fadh xpernah check gg kat sek..takuttt sbb nurse2 tu ganas sungguh..lgpun gg akak terbaikk xpernah kena tampal or simen..nak tau petua??hihi nnt akak wat entry pasal gg khas wat sham erk :P

hans said...

den 1st time and last time cuci gigi masa form 5
dah lama xcuci
ari tu nak cuci tapi dr gigi dkt uitm tu macam garang je
terus cancel
hahahahaha

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

mie said...

fuh!!
kalo gue cek gigi..
sure kena cabut..
heehheee

Azza Firza said...

moga dia cepat pulih (:

shamsiah shamsuddin said...

mie : gigi kita kena check setiap 6 bulan sekali la..
saya pun dulu cam kamu..lame dulu tak cek baru la ni nak cek semula..
skrg hati senang sudah..

shamsiah shamsuddin said...

kak fadh..: waiting petua jage dri..hehe..

shamsiah shamsuddin said...

hans : jgn takut le ngn doctor gg..dia buat ok la..garang mane pun diorang ade etika..

shamsiah shamsuddin said...

azza : kawan saya da baik da mate dia..

shamsiah shamsuddin said...

terima kasih pada semua yang singgah dan komen di sini..sgt menghargai kamu semua..
saya insan baru belajr pasal blog2 ni..