Wednesday, January 5, 2011

da stat Rutin Harian...

salam kepada semua..
sudah hari ke2 pengkuliahan tuk mgu ni..
ni kire minggu ke3 la...
ade baki 11 mgu...
g u serupa da macam pi sekolah je...
semester ni jadual kuliah ngn kelas setiap hari kul 8 pagi...
free ari rabu ngan ahad je...

semalam isnin...3 januari 2011..hari 1st org semua g sekolah.baik cikgu baik anak murid..
same la cam kat u...same gak...pi kelas pi kuliah cam biase..
cume baju je yang beza...
tapi semalam sangat bz...nak update semalam pun tak berkesempatan...

nak cite pasal subjek2 yang aku amik semester ni..ni semester ke6 aku di UKm..

  1. kaedah fiqh
  2. kajian teks fiqh
  3. undang-undang keluarga ii
  4. undang-undang  tanah
  5. undang-undang antarabangsa
semua subjek tu 2daripada 3 dalam bahasa arab..lecture pun org arab..da rase cam belajar kat oversea..tak ya g mesir ke Jordan ke...da rase kat negara sendiri da...

bile lecture da org arab..kire tak paham la cakap bahasa mALAYSIA...SO ade masalah la bagi aku yang tak teror bahasa arab ni..
sampaikan harini aku leh tersasul depan lecture...
aku nak tanya soalan..aku nak speaking arab kot..tiba2 leh kuar english plak..
malu seyh...tapi seb bek lecture aku faham n dia suh proceed je...
syukur..kurang2 dia tau yang aku nak tanya something walaupun berlainan bahasa...

RutiN Harian ku kinai akan bertambah...
sem ni kena settlekan tesis...
da tambah2 pulak da dapat tajuk tuk asigmen..
jadi org yang pertama n second tuk present...
seronok ea hidup aku sem ni..
pastu tambah ag ngn aktiviti kampus, kolej, palapes, itu ini macam2 la...
mg tul2 kena kuat semangat..

harini kawan aku terkejut bile dgr aku bertapa kat libry...
huh..aku pun terkejut aku duk situ lame2..
sebab aku bukan kaki libry..
tapi ni da masuk 2ari aku duk bertapa kat libry..
abes kelas terus pi libry..sedar2 da gelap da awan kat luar...
hmm
tapi puas hati..semua rujukan dan diperolehi..
sekrg sesi mengarang...
pasni rase cam nak terbit buku je..
haha..

stop dulu sampi sini..
ari yang sngt memenatkan

nota tangan :walupun sok cuti tapi keje melambak..

1 comment:

Mamamya said...

tgk jadual mmg pack sungguh.....tp mmg begitulah lumrah menjadi student kan.....

semoga cita2 nak terbitkan buku sendiri jd kenyataan.....amin.