Saturday, April 9, 2011

satu ditinggal...dalam kenangan DPKGI

assalammualaikum dan selamt sejahtera...
harini..aku ade banyak mase kot sampai nak update blog...
hmm

nak buat review exam diploma Guaman dan pentadbiran kehakiman...
actualy...alhamdulillah...sangat bersyukur..
sebab tadi kul 9 sampi 11 setengah aku da pun selamat duk dalam dewan exam...
berjuang habis2san mengeluarkan idea mengarang jawapan tuk soalan yang ditanya...

alhamdulillah..boleh la jawab..aku da usaha moga hasilnya setimpal dengan usaha aku..
bile kuar dewan exam tadi..
aku terpikir la kan..ni la kali terakhir aku duk exam n g kelas n kuliah setipa ari sabtu. kadang2 ari ahad..
pasni takde da..
sedih la pulak...
terkenang seyh....
lau tak aku la insan yang paling bz kan..hampir setiap hari ade je kelas kena attend
byk komitmen la konon...huh...
isnin sampi jumaat da sibuk  ngn kelas tuk degree,tutorial ag..asigmen ag..n final year ngadap tesis la pulak...
then sabtu attend kelas diploma ni..kelas dia mg ari sabtu la..

pasni takde da..aku yang meninggalkan dia atau dia yang tinggal aku?atau sama2 meninggalkan antara satu sama lain..
pape pun pasni rutin hidup aku akan berubah,..,
sagt besar perubahannya...
sedih pun ade... walaupun ade sekelumit  gembira..

so arini nak buat dedikasi khas tuk tenaga pengajar DIPLOMA PENTADBIRAN KEHAKIMAN DAN GUAMAN ISLAM (DPKGI) UKM BATCH 14

target="blank"

target="blank"

setinggi-tinggi dan seinfinit ribuan terima kasih diucapkan buat tenaga pengajar yang telah bertungkus lumus mengajar dan mencurah ilmu kepada saya dan kawan2 selama 2 tahun ini di UKM tanpa mengenal erti jemu dan penat tuk memberikan ilmu kepada kami tentang segala praktik dan teori serta pengamalan serta pengaplikasian ilmu ini dalam bidang kehakiman dan kepeguaman...

insyaLLAH kami akan mengaplikasikan segala ilmu yang diberikan dengan sebaiknya dalam kehidupan sebagai wadah atau wasilah penyampai maklumat kepada mereka di luar sana yang memerlukan khidmat  kami atau nasihat kami atau mendedahkan kepada orang ramai tentang maklumat yang kami ada agar dapat membantu sistem pentadbiran kehakiman yang ade sekarag bagi mempermudahkan serta memberi kefahaman kepada mereka jika perlu....

tu je la sedikit dedikasi tuk semua tenaga pengajar DPKGI UKM...

TENAGA PENGAJAR :

1. PROF. MADYA DR ZAINI NASOHAH : PENYELARAS PROGRAM, PENTADBIRAN KEHAKIMAN, MOOT DI MAHKAMAH

2. PROF MADYA DR RIDZUAN AWANG : GUAMAN ISLAM DAN PENTADBIRAN HARTA DI MAHKAMAH

3. DR. ANWAR FAKHRI, DR SHOFIAN AHMAD & USTAZ MD NOR MAT ZIN : METODOLOGI FIQH

4. PROF. MADYA DR. DATIN SITI ZALIKHAH MD NOR : UNDANG-UNDANG KETERANGAN DAN KONFLIK UNDANG-UNDANG

5. DR. ZULIZA MD KUSRIN : KONFLIK UNDANG-UNDANG

6. TUAN ZAKIAN DIO : BACAAN KES, PENGURUSAN KONFLIK

7.PUAN ZAWANAH : PENGURUSAN KONFLIK 

8. TUAN MAWARDI : FII DAN KOS

DAN SEMUA YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG..
JASA TUAN2 GURU AMAT DIHARGAI DAN DIKENANG SEHINGGA AKHIR HAYAT..
MOGA KALIAN SEMUA DIBERI RAHMAT DAN NIKMAT ALLAH SEHINGGA HARI AKHIRAT NANTI..

tu je la..
sedih la plak..

dan tak lupe juga buat teman2 seperjuangan..
moga kita menjadi sebahagian dari yang menegakkan keadilan di dunia ini..
berikan hak kepada yang terhak...

nota tangan :
-setiap yang bertemi pasti akan berpisah..
-Sayangi sebuah perkenalan kerana disitulah terciptanya kasih kemesraan, Syukuri sebuah persahabatan kerana disitulah terciptanya babak kerinduan, Hargai sesiapa sahaja yang pernah anda kenali dan berkawan kerana disitulah adanya rahmat Tuhan


5 comments:

~smile_star08~ said...

yela, shams..same2 la kite dpt 4 Flat..dunia + akhirat..ameenn..

aLieF si Muncung ManiS said...

wahhh..best nye..dah nak abis ke??tak payah sibuk2 gi kuliah lepas ni...huhuhhu

shams said...

smile : insyaALLAH..kita2 same berusah ke arah tu..

alief : da abes da...ya pasni tak ya g kuliah ag...

mykhalis said...

dah kena bersedia ke alam kerjaya la elpas nie ek

shams said...

cik khalis : terima kasih dtg singah jenguk...ya pasni kena siap2 pi keje plak..cri keje...