Friday, April 22, 2011

join Segmen Blog Review Pak Cek Biola


assalammualaikum dan selamat sejahtera..
sejak akhir2 ni mengaktifkan dri dengan menjoin mane2 GA la, review la ntah hape2 la..
time exam rajin plak ea aku ni menjoin..
time tak exam, haram..tak sempat2 nak update blog...(alasan semua tu)

malas nak cite panjang..
bak tagline NIKE..JUST DO IT...


1)Letak header kat atas ni dalam entri anda dan linkkan ke entri ini -DONE!


2)Follow blog Pak Cek Biola (tiada paksaan)-DONE!

3) Letak tajuk entri "Segmen Blog Review Pak Cek Biola" -DONE!

4)Apakah warna kegemaran anda?-DONE!
warna kegemaran PUTIH

5)Jika anda diberi wang tunai sebanyak RM 1 juta,berikan 3 benda utama yang anda akan buat dari duit itu.-DONE!

1-nak buat belanja kos operate hati abah..supaya abah sihat semula seperti sedia kala..dan saya boleh menatap muka abah ag selagi hayatnya dikandung badan dan diizinkan ALLAh tuk terus bernafas di muka bumi ni.,.saya sangat sayang abah saya...

2-beli barang kemas kot banyak2..bukan ape..pelaburan jangaka masa panjang..lau simpan duit tu habes..lau ade barang kemas boleh la dipajakkan ke sistem bank ar-rahnu seperti di BAnk Rakyat lau sesak2 nak guna duit kan...tak kisahlah kena zakat setiap tahun..tapi kurang2 ade la pelaburan jangka masa panjang..dan kena la ingat..harga emas takkan turun..tapi duit boleh berkurang...
tak caya?try la simpan duit tu..kurang tak..pastu try la simpan brg kemas...ade tak turun nilainya?rasenya emas dtil ade harga yang lebih tinggi dan mungkin harganya melebihi nilaian semasa belian..(bias la statement ni)maap2..

3-nak g buat haji n umrah..sebab ade1juta kire da berkemampuan la kan..lau cukup bawak la mak ngn abah walaupun mak ngn abah da pegi..tak salah g beribadat bawa mak abah..malah bagus ag ade la..sebab lau tak guna 1juta tu tuk g haji bile ntah nak ade duit banyak2 ag..kita tak tau kan..hidup kita ni panjang ke tak?ntah2 arini ari terakhir....jadi sentiasalah igt pada kematian..



6) tag 1 kawan anda (kalau lebih lagi bagus) dan pastikan mereka mengetahuinya. DONE!


kak fadheela 

7)Kalau dah siap,jangan lupa tinggalkan link anda di entri ini..TQ..DONE!


senang dan mudahkan. Blog review ini akan dikategorikan mengikut warna kegemaran anda.http://kringg.blogspot.com/



nota tangan 
-baru je memfollow blog pak cek biola ni..
-bila pi sini teringat buku ANAK DIN BIOLA sastera mase form1 dulu..
-jemputlah join sekali...

4 comments:

Rozuan Ismail said...

TQ SEBAB JOIN.SAYA BUKAN ANAK DIN BIOLA..HAHA..

MOGA AYAH AWAK SENTIASA SIHAT K.DAN AWAK DIMURAHKAN REZEKI,SAPE TAHU KALAU BETUL2 DAPAT 1 RIBUKAN

shams said...

Rozuan Ismail : terima kasih sudi singgah..
hmm saya tau kamu bukan ank din biola..
tapi blog kamu mengingtkan saya tentang tu..

terimaksih..say juga punya harapan yang same tuk ayah saya...

::Mastura Zakaria:: said...

jalan2 kat sini.....enjoy blogging..

zaty said...

terjah dari segman review pakcek biola! XD

meh singgah - http://hisomi.blogspot.com/

happy blogging. :)