Monday, April 25, 2011

dalam dilema la pulak..

assalammualaikum dan salam sejahtera
hmm
muncul ag ..
kali ke tiga buat entry dalam satu ari..
hmm tak kisah la..
ape ade hall
ni kan blog aku..

ni nak cite pasal aku dalam dilema..
ceh ngaku dalam dilema..
sebenarnya tak tau nak buat keputusan..
ok..ciet dari awal..

aku kan da nak abes belajar/stdy kan..
secara rasminya bila da abes exam untuk last paper da abes la stdy..
genap tiga tahun pengajian aku kat menara gading ni..
da berjaya gak menempuh segala ranjau pahit yang agak la mencabar..
so..

ape nak buat pas stdy?

nak sambung master?-erm tak kot..nak keje..agpun nak rehat dari stdy sat...

nak keje?-erm memang nak..tapi selagi tak konvo mg susah la nak dpt keje sebab takde transkrip penuh..

nak camber?-erm chamber ni salah satu latihan atau amali yang dibuat oleh seorang bakal peguam tuk melayakkan dia menjadi peguam dan dapat lesen jadi peguam..
nak..tapi bulan 5 ade programm 2 mgu..da penuh da jadual..
pastu lau camber kita kena bekerja dengan mane2 firma guaman la..tetap ok tuk mendapatkan lesen peguam tu..
pastu cadang nak aply bulan 6..tapi ade Pentauliahan Diraja PALAPES kat UTHM ..2 minggu..tapi latihan stat awal la..17 jun da kena lapor kat markas..
pergh..
mg tak salah la kate adik aku..
aku ni bz mengalahkan pm..

seyes nak chamber..sebab dari duk melanguk takde pape bek la kita ikut peguam2 senior cari pengalaman..
t leh jadi peguam....
hhmmm

masalahnnya bilenya nak stat chamber..da shortlist firma guaman..tapi terpk ade ke org nak bg cuti pada orang yang baru join tuk keje..
tu la masalhnya..
takde la besar sgt masalhnya..
cume serabut ayam je sikit..

masalah cINTA?masalah HATI?erm tak komen..setakat ni hati saya rase aman je tanpa gangguan dgn masalah tu...

so masalah tentang perjalanan kehidupan seterusnya tuk menempuuhi alam kerjaya..
so scary la..
takut la plak nak keje,,
tapi nak tak nak mesti keje kan..
lau tak..
camne nak cari makan..nk bgunkan ekonomi sendri..
lain la lau jadi isteri org ..ade gak yang nak menanggung..ye tak?
heee..
argh..
megarut sudah...

nota tangan :
moga dipermudahkan segala urusan ku YA ALLAH..ku bermohon padaMU ILAHI...

13 comments:

sameera said...

hurm..macam pernah bincang jerk bende ni...
pilih la maner yang terbaikk wookk...
kamoo memang slalu jerk bz..sib bek uda tak datang pat angah...
agak nyer lau uda datang mesty tak dapat tatap muka angah...
hahahhahhah...
asek kua meninggalkan uda kesorangan dalam bilik...
as well dapat uda g nyarik buku angah kat PWTC....
kan3..senyum3...
(@_@)V...

shams said...

hee..
pergh..sentap seyh...
angah bincg ngn ude je..tak pnh bincg kt blog..
tapi tq crikan bku tuk angah..
sayang kmooo lebih2 plus2..

mykhalis said...

boleh je..khalis tak fagam sangat orang nak jadi lawyer ni,,tapi kalau masa nak keje sementara tue..bagitau awal nak kena cuti..ada urusan..mesti bolehnyer la,,tak cuba tak tau la kan?

shams said...

cik khalis : erm..tapi da pnh tanya senior2 yang join chamber ni..mg susah la org baru nak minta cuti..
tu la jadi masalah...
tapi pape pun akan difikirkan caranya kemudian..
skrg tindakan dulu...
tq cik khalis singgah...

SHM said...

as salam shams...
bykkan berdoa, solat istikharat utk mencari keputusan yg terbaik..
yg terbaik hanyalah drpd-Nya..
(ceh, mcm SHM ni baik sgt jek) :D

SHM said...

as salam shams...
bykkan berdoa, solat istikharat utk mencari keputusan yg terbaik..
yg terbaik hanyalah drpd-Nya..
(ceh, mcm SHM ni baik sgt jek) :D

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ TQ

shams said...

SHM : tq..pesanan akan diikuti.hm SHM sebaik2 kejadian adalah manusia...sebaik mana pun manusia mg pasti ade baiknya tapi sejahat2 manusia mesti ade sikit elemen kebaikan dalam dirinya..cume sedar atau tak je...

frommetyou : salam kembali..tak tau camne nak taip huruf jepun..tq sudi jenguk..saya pnh jalan2 kat blog kamu..

hans said...

teman tak sabo nak kerja

cik ayin said...

gud luck yaww ;)

mykhalis said...

sama-sama..mesti singgah

Woofer Storm said...

bestnya jdi peguam..heeehee nak jdi peguam dah ,blnja kita ye sis?heehee

shams said...

hans : ye..den pun tak sabar nak keje..

cik ayin : tq..good luck gak tuk cik ayin..

cik khalis : terima kasih lagi sebab singgah...

woofer :boleh je nak belanja..just roger je..ade je rezeki tuk kamu..