Sunday, October 31, 2010

ke separa akhir..lepas undang-undang acara jenayah..

salam..
syukur alhamdulillah.
final exam paper yang mau dihadapi makin berkurang setelah berlalunya undang-undang(uu) acara jenayah..

hari ni..31 0ktober 2010..
tirai oktober sudah berlabuh..
sok november akan menyusul....

review sikit pasal exam tadi...
tadi exam uu acara jenyah...syukur alhamdulillah aku leh jawab dengan tenang..;eh jawab..cukup mase..tak gelabah puyuh...tak penat sangat menulis walaupun minta buku jawapan tambahan...
sebenarnya sebelum exam aku tak senang ati..nervous, gementar, ketaq kepala lutut sebab aku takle nak ingt name2 kes tuk dijadikan hujah dalam jawapan ku t..
tapi pas tepon mak sebelum g exam aku tawakal je..berserah..mintak2 soalan tu mudah tuk aku jawab...
then..
syukur alhamdulillah..syukur sangat2,..soalan tu lebih nak uji kita faham ke tak dengan konsep dan teori serta praktikal yang berjalan di dalam konteks mahkamah hari ni..
so that is the added value for me...
balik terus sujud syukur aku...

pas exam..aku pun kemas bilik yang tunggang langgang ngn buku..maklum la..bilik ku cam libry,,...sebab tu suke stdy kat bilik je,..heee
pas kemas2 bawa ude adikku sayang g mam..pas mam kitoranbg pun bergegas ke ktk komuter tuk balik ke mantin..hantar ude..nak balik kolej...

sok ude da mula kelas...aku tgk kat kolej dia ni semua mak ayah diorang yang hantar anak2 diorang balik kolej...adik aku? aku je yang hantar..walaupun naik komuter je..hmm takpe la dik...mak ngn abah nak suh kita berdikari tu....

tu kire ok la adik aku ade gak org berhantar..dari aku..g balik sendiri je,...by independent own ur leg...sendirin berhad..takde la org nak hantar....tapi tak kisah la..da biase...since aku masuk sbp kat selangor pun mg g balik sendiri je sampai la aku abes..mak aku jenguk time amik hadiah aku dapat anugerah best student kan kat situ..tu je la yang mampu aku bagi kat mak aku sepanjang mak ngn abh tak jenguk aku mase aku belajar....

hmm sebut pasal umh...sebab exam pun da sampai ke tahap separa akhir..tgl ag 2 paper..the coming next is on 9/11/10 n 11/11/2010..so ade mase lame tu nak holiday...tambah2 ade holiday deepavali...so sok mau balik umh....jenguk mak ngn abah...indu mak ngn abh,...nak treat homesick aku yang tak abeh2 ni...
giler..da besaar2 pun omsik tahap kritikal ag....

tapi sok sebelum balik kena pi kuliah uu keluarga plak..hmm mula idea jahat aku timbul...nak pi kejap je..agak2 nbak abes lewat aku chow dulu.....heee..sekali sekala takpe kot buat jahat..

hm cukup la tu..penat sudah,..mau rehat2 ..

4 comments:

fndrocka said...

Fuhyo..best student!

Berdiri di atas kaki sndiri..duduk pun atas punggung sndiri ok.

shamsiah shamsuddin said...

ne ade best student..encik fndrocka..
hmm cam ne nak folow u kat wordpress u tu?bg link leh?

mengenaldiri said...

salam..
awk amik undg2 kat ukm ea?

shamsiah shamsuddin said...

salam kembali cik mengenaldiri...
ya..saya di ukm..
amik undang2 di sini..
terima kasih sudi datang jenguk ke sini...