Tuesday, March 1, 2011

latihan da mula da...

assalammualaikum dan selamat sejahtera...
blur2..n bling2 nak tulis pe...
nak luah tapi tak terkata dek mulut tak terzahir dek tgn tuk menaip atas keyboard ni...

nak cite pasal latihan PALAPES...
seyes nak kate..
jadual n rutin harian aku semakin pack..
rase dah letih da..rase cam tak cukup nafas je..
tapi gagahkan je diri...

da akhir bulan ni..da abes da mase tuk berehat2 di hujung mgu..da tamat masa tuk berjimba2 cuci mata jejalan kat town ke mane2 la kan...
sebab?da mula da latihan..
pas anual camp last aritu bulan 12 kitorang diberi cuti..
sekrg cuti da abes da...
meh nak cite sikit pasal latihan ni,...

sabtu-26/2/2011
cam biase la..pas subuh g markas..PT (physical training) ala2 senam2 gitu...
ok la kan..rase cam relax la..sebab mungkin jurulatih pun malas nak pt kot..(giler kejam tuduhan aku)...
tapi pape pun buat je,..
pas PT bergegas ke kelas..pas abes kelas lari lapor balik kat markas..
dgr ceramah sambutan maulidur rasul kat markas..
pastu biase2 je ,...aktiviti bebas la..patut sukan..tapi makan2 terus balik...
sebab malam tu persiapan tuk kelas mesnite...
da cam robot pun ade...
tapi enjoy dapat ilmu baru la tuk masuk mesnite...

ahad-27/2/2011
pt ag..wajib tiap kali latihan..IBU!!!YA ALLAH...kaw2 kena ngn jurulatih kan...
nasib baik ler stamina aku kuat lagi..lau tak tak tau nak kabo..
tapi memnag menal tak usah nak kate la...
ag2 papa joe amik pt..sgt best..rase nak kuar air mate..tapi tahan je..biar peluh je ang kuar...
lari2 stop..amik la pt lebih kurang sikit..pastu pecut..pastu pt ag..pecut ag..last sekali guling la semua sekali..
then lari laju2 balik markas...
fuh..pecah peluh seyh...

pas pt g kawad..belajar kawad pedang la kan..tak pasal2 jadi bahan sebab org lain..
sabor je la...
pasrah..da org nak marah dgr je la..
malas nak pk..biar je la dia lalu cam angin..
tapi ape yang baik take note..
asalkan tak buat ag....

ptg balik awal sikit..kul 6suku da chow...!!
tq tuan..tq staf,,,

then berehat2,,.
perah otak pulak bace buku..
sok nak exam..
wah..
rase cam nak pecah je kepala ni..
denyut SUBHANALLAh..ALLAH je yang tau...

tiba2 mak call..tanya ok je..rase nak luruh air mata..
mak tau kot ank dia letih,.,
tapi just cakap ngn mak ok je..
tak nak mak riso..

pas 5 minit tiba2 abah plak call
aik..rase tak sedap ati la plak..
biase abah jarang nak calll
abg borak sat..
tanya gak camne stdy..latihan..
leh survive..\?
gulp..cam tercekik..
soalan agak la buat atiaku sentap..
jawab ok je..
rase nak ngis...

tba2 dalam kul 4pagi abgku pulak tepon..
aik..
igt ade kecemasan kat umh..
cuak cam nak mati..
tapi lega la..
sebab dia kate saje je..
nak tnya kabo...

pas depa semua call..
aku terpk..
insting atau gerak hati diorang leh terasa kot pasal aku.
touching....
tak mampu nak menulis ag..

nota tangan:
- seyes rase nak gugur je air mata bile tiga2 insan di rumah itu menelefon aku..
-omsik sudah!!!!..
-NAK BALIK UMH>>>>>>  (T_T)

2 comments:

Mamamya said...

as salam...

mmg kene kuat fizikal n mental bila join PALAPES ni kan...akak dapat bayangkan kepenatannya.....

shamsiah shamsuddin said...

mamamya : waalaikumussalam kak..
hmm biase la..stakat ni alhamdulillah masih mampu menggagahkan diri..
tgl ag bape bulan je nak abes ni..
terima kasih kak..