Saturday, March 19, 2011

boleh tak nak benci org?

assalammualaikum dan salam sejahtera..
hmm
bukan niat ku nak mengeluh..
bukan niat ku nak mengungkit...
sgt bersyukur dengan ape yang aku nikmati sekarg..
ALHAMDULILLAH...

sabar itu separuh dari iman kan..
tapi kesabaran manusia ade hadnya kan..
camne lau setelah bersabar dengan karenah seseorang tu terlalu byk..da pk positif da..
tapi still la seseorg tu buat tak pham..
rasenya lau da sabr byk2 gunung berapi pun le meletus..
kuasa radiasi sudah ke tahap maksima..
finallly ia kan meletus...

tapi..
aku tak sekuat itu
tuk membenci kamu..
tuk memarahi kamu..
kerana aku bukan sape2..
aku takde hak tuk marah kamu,,
tapi..
nape kamu buat camtu kat diri ni...

kita selalu dengar...
buat baik dibalas baik..
buat jahat?dibalas jahat ke?
tapi kalau ade buat baik tapi dibalas jahat?jangan salahkan takdir...redha..positif..
mungkin itu ujian buat kamu..
ALLAH syg kamu..
sebab tu DIA bagi dugaan pada kamu..
supaya kamu ..
cari ape hikmahnya...

tak terdaya aku..
ku harap ku tidak mengulanginya..
jagn la menguji kesabaran seseorang dengan karenah sikapmu...

haish..mengarut sudah....


tiba2 teringat kat mak ngn abh..
mak ngn abah pernh pesan jagn sesekali benci manusia..sesama insan..
tgungjawab kita adalah bawa dia ke jalan yang baik, ingatkan dia andai dia terleka..
jgn tglkan dia...
even dia da buat macam2 kat kamu..

tapi mak abh...
anakmu ini sudah tiada kudrat tuk tangung tu smua...
bOLEH TAK NAK BENCI DIA?
huh....
masalah jiwa tul//
istighfar byk2....

nota tangan :
perasaan diperkotak katikkan..
ku tak meminta yang terbaik dari kamu..
tapi adalah penting untuk berkelakuan yang terbaik.....
belajar la juga tuk flexible
jage hati manusia lain...
saya juga tak mahu benci pada kamu.,.. T__T

4 comments:

Woofer Storm said...

kita siapa nak bnci org,bgamna trjadi kalau sebaliknya..apa prsan kta.nsht tuk dri sy sndri..ermm
*nice entry,buat yg terbaik^^

follow sni^^

Qaseh dalia adelia said...

bila diri kita dipermainkan seakan nak membenci si dia ... tapi lama2 maybe hati kita akan lembut ..redha lah syg ... jgn membenci dia biarlah dia dgn Allah ... :) sbr ye syg ..

~smile_star08~ said...

shams..hehe..nk benci sape 2..huhu

shams said...

woofer storm : terima kasih kerana berkunjung ke sini dan follow saya..
sagt menghargai...

hmm saya pernh terpk gak andai saya dibenci..
terima kasih woofer storm..

qaseh : hati saya tak mampu da nak benci dia walaupun mahu...
berusaha dan sednag bersabar

smile_star : erm..takkan nak state nk benci sape..
kita kan kena menjaga air muka sesama insan..