Wednesday, March 9, 2011

jom tgk kete depa n road tax keta tu..

assalammualaikum dan selamat sejahtera....
tak tau nak post pasal pe arini..
saje nak bawa kamu semua yang menjengah di sini cuci mata..
tgk keta cantik2..keta hensem2 kat bawah....
pastu tgk la dia punya roadtax keta....

sham?takde keta..takde harta pun ag..
tulis panjang2 pun takde guna..
jom tgk..
check it out!!!zass!!

target="blank"

target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"

target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"
target="blank"

n LASTLY...

BUGGATI veyron(gambar xde)
RM 24,598.50 SETAHUN untuk 7,993cc Bugatti Veyron!



TAPI NIE YANG PALING MAHAL KOT..walaupun hage dia rm70 je, tapi road tax nie expired 17 july 5011..heeee
target="blank"

so apa kate kamu?
hebat kan pemilik kereta ni...
lau sham sah2 tak mampu..
ntah mati hidup semula pun lum tentu dapat rase nak pakai keta camni...

mula2 tgk memang ternganga la gak tgk..
tapi lau da mampu ape leh kate..
agaknya depa keje ape ek?
bebaskah dari SPRM?
SPRM dan LHDN da siasat ke pendapatan mereka?
(ish..buruk sangka plak)..

ni baru keta milik awam,..
korang pernha tgk kereta n kenderaan milik kerajaan..
contih cam keta, trak2 askar yang contoh ZD 1,ZD2, ZD3. n so on la..
tu bape plak harga road tax dia?
sape yang bayar agaknya?
duit kerajaan ke?
cukai yang kita byar ke?
ntah la....
terpk gak benda2 tu..

idea nak share ni dpt bile bentu kat trafik light tgk no plate pada kenderaaan...

so..
sekian....

















12 comments:

Heidi Shafiq said...

dorg bz x sempat renew kot.. hehe.. :)

Mamamya said...

iskhhh...yg last tu btl ke expired tahun 5011????

miss husna said...

bestnye kalau dapat hdup rodtax kereta smpai mcam tue..7 keturunan pkai pun tak xpired ;)

ahsfantasy24 said...

huk3..
mleleh i liur tgk kete comey2,,
mmg da boom la~

dorg xheran pn kot klw kne saman,
duit blambak2 mngkin :)

ahsfantasy24 said...

huk3..
mleleh i liur tgk kete comey2,,
mmg da boom la~

dorg xheran pn kot klw kne saman,
duit blambak2 mngkin :)

DanieL AdiE said...

Singgah...

adie bukan wedding planner utk wedding tu...just bidang terjun utk settlekan pape yg x settle..n utk jadikan majlis tu lebih cantik..tu je..
x sempat nak plan pape mjlis... adie skang bz ngan my final semester la...

Bdw, thanx ya singgah blog adie..

shams said...

heidi : yang tu tak pasti la..

mamamya : setakat ni tu la yang dipamerkan..saya pun tak bpe nk percya...

miss husna : try la cri pemilik keta tu..kot la ade rezki leh tergolong dlm 7 keturunan mereka..

ahfantasy : mereka org kaya..tak kisah la...

danial adie : thanks sudi singgah.. same la kite bz ngn final sem...
tapi sumbgn yang bgus buat gaun tu..nice!

sameera said...

hahhahha..sis...syok nyer entry awak kali ni...awak wat satya tergelak sendiri....
kete wegen abah pon power gak aper...hahaha.....

hans said...

orang kaya jer leh beli keta macam nih sebab road tax mahal

mie said...

ayoyo!!
dr bayar road tax mahal2..
baik beli satu lagi kete uat kete sewa..
eheheheee

aLieF si Muncung ManiS said...

no flat kereta kuning tu syle..dad 9..kalau la ada doraemon kat dunia ni kan bagus..boleh minta kereta mcm ni..huhuhu..

shams said...

sameera : keta abh pun gak..da byk berjasa pada kita adik beradik...

hans : ade gak org yang tak bape nak kaya beli keta mahal2 sebab mau gaya lebih...

mie : setuju..baik kuar keta lain pastu buat sewa..keh jana pendapatan...

alief : masalahnya doraemon takde..lau ade saya pun nak request cam2..