Wednesday, November 24, 2010

semoga maisarah cepat pulih..

kalu dulu, entry sebelum ni mengisahkan pasal kawan2 ku yang accident..
ade sikit brief pasal arwah siti esah..
kini aku nak story pasal maisarah ghazali plak...
maisarah a.k.a saa
nama diberi maisarah ghazali..
juga ank kelahiran kelantan..
dia sorang yang sangat rapat dan teman baik ahabat sejati kepada siti esah..
seorang yang bijak dan pandai dan cemerlang dalam akdemik..
anak sulung dalan keluarga..
menjadi anak yatim pada semester ketiga..mase tu sibuk2 nak exam..
betapa besar dugaan ALLAh terhadapnya..
tapi dia seorang yang tabah,...

dia ade kereta..dia lah yang selalu bawa siti esah g mane2...
juga sangat kuat berpersatuan dan berprogm..

pasal accident...
aku tak tau sangat ape yang jadi malam tu
yang penting yang tau cerita sebenar hanyalah maisarah dan arwah siti esah..
aku hanya dapat msg pasal keadaan maisarah dari masa ke semasa...

mereka accident di gua musang..
katenya ade treller yang langgar kereta kancil yang dipandu oleh maisarah ..
katenya kawasan yang mereka lalui highway gua musang tu keras atau punyai semgat spiritual yang tinggi..
ntahlah. aku pun tak tau...
aku dapat tau masalah teruk gak sampai kena masuk icu...
kawan2 msg kate kaki dia patah dua2 pastu tanga kanan pun patah..
pastu ade plak darah beku dalam kepala..
esoknya 13november 2010..mase siti esah meninggal maisarah masih tak sedar ag..
14 november 2010 keadaan dia camtu gak..tak berubah..
family maisarah datang
bawa balik ke kota bharu...
pastu buat operation..
alhmadulillah operation berjaya keluarkan darah beku..
kini..
maisarah sudah sedar..
hampir pulih..
masih dapat mengenali ahli keluarga dan rakan2 yang melawatnya...

hari ni kakak2 kosmate yang kat kuantan konvoi g kelantan melawat maisarah..
maaf la kakak2...saya tak dapat ikut..
saya da nak balik ukm sebba ade latihan..
syukur...
maisarah hampir positif keadaannya..

moga maisarah cepat sembuh dan dapat same2 ngn aku dan kawan2 kosmate yang lain menghabiskan satu ag semester tuk dapatkan segulung ijazah...


1 comment:

izzzati radhiah said...

alhamdulillah...semoga maisarah sembuh seperti dulu..amin