Wednesday, November 10, 2010

review exam ..

akhirnya aku kembali menulis..
semalam patutnya entry ni kuar..
tapi ade sedikit masalah yang tak dapat dielakkan..

semalam exam fiqh mawarith..cam undang-undang pusaka..men bagi2 harta..
walaupun bukan harta aku..harta insan si mati..
alhamdulillah..syukur sangat2 sebab aku dapat jawab..
n ni first time la aku exam, boleh siap awal, n sempat semak lagi dua tiga kali...
tapi aku mg takkan tglkan exam hall sebelum tiba waktunya...
sebab mase berjuang lum abes..selagi ade mase selagi tu berusaha...
aku gembira..
aku hepy..
sebab leh jawab..
mudah2han yang terbek buat diriku...

sebelum exam...
exam paper ni petang kul 1530..mg bercinta la weyh nak tunggu lame2...
betul la kate org PENANTIAN SUATU PENYIKSAAN...
aku sgt tersiksa mental aku sebab tungu kul 3 lambat sgt...
da takde mood nak bukak buku..
aku asik main kalkulator je..
tak hape2..

agpun aku da stdy benda ni..
sebelum balik kg aritu,,
pas exam uu jenayah aku balik kg..
lame la gak..
tak tau pun cuti deepavali..
tapi mak suh balik..aku pun balik...
tapi cuti yag amat menyeronokkan..
tu namenya cuti2 mase final exam..
tak pernh dibuat org..
aku je yang enjoy2 mase final...
mg buiat keje giler...
tapi aku seronok..aku hepy..
terima kasih

nota tangan :
pulang ke rumah jenguk family dengan kembali membawa semangt baru sikit yang kuat tuk menghadapi 2 paper final exam yang ade...
tgl last paper uu keluarga..sok petang...

3 comments:

Wanie-san said...

tahniah!
memang pelajar yg rajin ni...
xmcm saya, study last minutes..:)

mR.sYaH said...

sama r selagi waktu belum tamat selagi tulh xkn berganjak pergi.. xkisah r dh siap awal ke x.. heheh..

shamsiah shamsuddin said...

wanie : tu bukan ukurannya, malas atu rajin yang oenting kita kena usaha sehabis baik..

mR.sYaH: ya..selagi ade waktu..selagi tu kena berjuang shingga ke detik yang terakhir...