Friday, December 31, 2010

kenangan itu mesti ade...

salam..
biase la kan..awal tahun atau hujung tahun mesti ade review semula ae yang berlaku dalam hidup dan diri kita sepanjang setahun ini...
aku pun sibuk gak nak buat la bile org buat..hehe...
takde idea sebenarnya..tu la saje2 je nk meluah rasa...

setahun aka 365 hari...
kejap je mase berlalu..
tak sedar usia semakin bertambah dan hayat semakin pendek...
ade juga suka duka tawa dan tangis yang aku tangung yang aku hadapi bek sorag2 atu pun ade org nak teman...
(jap ade ke org nak teman?)...
biaselah l kan..lau tak bukan kehidupan namenya kot...


yang manis2...
1-cemerlang dalam sukan
2-berprogram ke sana ke mari n tambah kawan dan pengalaman
3-berjaya create Koktail tuk skuad ku..


yang tak bape nak manis..
stres ngn stdy n Omsik...


yang pahit...
sekelip mata kehilangan sahabat dalam masa satu hari je..


konklusi :
walau ape pun terjadi hidup ni mesti diteruskan...
secara fitrahnya kita leh lihat yang manusia selalu jarang nak dapat ape yang dia nak ,ape yang dia impikan...
tapi lau dapat tu rezeki dan nikmat....
dan ade benda yang kadang2 kita sebagai manusia tak le nak elak..nak tak nak kena gak hadapinya walaupun rasenya  tak best..
ni kena think positif..mungkin ALLAH nak uji kita time ni...jage la iman dan hati kita,..


sekian....

8 comments:

Wanie-san said...

selamat tahun baru shamsiah..
hope taun 2011 akan memberi lebh byk kenangan manis untuk mu..:)

mR.sYaH said...

selamat tahun baru yer.. semoga menjalani hidup yg lebih baik..

wahida said...

selamat tahun baru sis, salam kenal..saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

shamsiah shamsuddin said...

wanie-san : terima kasih.. selamat tahun baru gak..moga tahun 2011 lebh bermakna buat kamu gak..

shamsiah shamsuddin said...

mR.sYah : selamat tahun baru gak..moga hari2 mendatang lebih baik

shamsiah shamsuddin said...

wahida : thanks sebab sudi singgah , jenguk dan jadi follower saya.
i had been done the same thing..
salam perkenalan..

MéuzAngelo™ XXIII said...

selamat tahun baru kpd tuan blog.. :D

knp x letak shoutbox?

shamsiah shamsuddin said...

muez : bukn tak mo letak..tp byk kali try tak pnh jadi..